16 januari 2014

Zonvakantie Spanje

Zonvakantie Spanje

Populairste badplaatsen

De badplaatsen in Spanje zijn grofweg in een aantal regio’s in te delen: de Canarische Eilanden, Costa Brava
Blanes (Costa Brava)
Lloret de Mar (Costa Brava)
Malgrat de Mar (Costa del Maresme)
Calella (Costa del Maresme)
Salou (Costa Dorada)
Benidorm (Costa Blanca)
Gran Canaria (Canarische Eilanden)
Lanzarote (Canarische Eilanden)
Tenerife (Canarische Eilanden)
Mallorca
Ibiza

Er zijn nog meer kleinere badplaatsen en eilanden die onderdeel uitmaken van de toeristische gebieden van Spanje, maar dit zijn de bekendste badplaatsen. De badplaatsen aan de Costa Brava kenmerken zich door relatief oude bebouwing en gedateerde accommodaties, ideaal voor een low budget jongerenvakantie. Salou is met name in trek bij Engelsen en Nederlanders en heeft relatief nieuwe accommodaties. Benidorm is veel zuidelijker gelegen en ook daar komen veel Nederlanders en Engelsen, maar de accommodaties zijn er aan de andere kant weer ouder. Vanwege de hogere temperaturen is Benidorm een populaire zonvakantie Spanje. De meeste toeristen gaan jaarlijks echter naar de Canarische Eilanden, waar Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife de grootste zijn. Op Gran Canaria is het Hotel Lopesan Costa Meloneras een echte aanrader. De Canarische Eilanden liggen zelfs een paar honderd kilometer in zee, ten westen van Marokko. De laatste twee eilanden Mallorca en Ibiza liggen tussen Spanje en Algerije midden in de Middelandse Zee.

Zonvakanties Spanje

Temperatuur

De badplaatsen aan de Spaanse kust liggen erg ver uit elkaar, dus er kan niet van een algemene of gemiddelde temperatuur worden uitgegaan. Dit onderstaande overzicht betreft de gemiddelde dagtemperatuur in Spanje aan de Costa Brava, Costa del Maresme en Costa Dorada. Op de Canarische Eilanden is er een stabiel weerbeeld gedurende het gehele jaar waarbij de temperatuur gemiddeld niet onder de 23 graden komt, ideaal voor een zonvakantie Spanje! Gedurende het gehele jaar kun je daarvoor een last minute naar Tenerife boeken. Dit zijn er altijd in overvloed!

gemiddelde dagtemperatuur
Temperatuur Spanje

gemiddeld aantal uren zon
Aantal uren zon Spanje

Uitgaan

Voor de jongeren is het uitgaan in de Spaanse badplaatsen geweldig. Jaarlijks trekken tienduizenden Nederlandse jongeren naar de Costa Brava, Dorada, del Maresme of Mallorca voor een feestvakantie. Zon, strand en feesten. Dit betreft met name de periode na de examens van de middelbare school, want dan worden de meeste examenreizen naar Spanje georganiseerd. Daarna neemt het licht af en wordt de gemiddelde leeftijd iets hoger, tussen de 18 en 25 jaar. Er wordt erg gemakkelijk contact gelegd en er is een uitstekende sfeer tijdens het uitgaan. Voor de midden twintigers is er meer op het feesteiland Ibiza te vinden, al liggen de prijzen daar wel hoger dan aan de Costa’s. Als je daar naartoe gaat, dan is een bezoek aan de wereldberoemde Pasha discotheek een must. Waarschijnlijk treft je er ook nog een aantal bekende voetballers, want Ibiza is geliefd onder de Europese voetballers. Voor een zonvakantie Spanje is Ibiza uitermate geschikt.

Winkelen

Het aanbod van winkels in de badplaatsen is enigszins eentonig. Enerzijds zijn er de vele winkeltjes met toeristensouvenirs welke allemaal op elkaar lijken. Anderzijds zijn er winkels van bekende merken en daar kost de kleding evenveel als in Nederland. In een stad als Barcelona is het aanbod veel groter en zijn er ook betaalbaarder winkels met leuke kleding of souvenirs.

Cultuur

Als je op zoekt bent naar cultuur, dan moet je echt naar Barcelona gaan. Deze fantastische stad heeft een enorme geschiedenis en vele bezienswaardigheden. De stad is bezaaid met gebouwen en parken van Gaudi en een bezoek aan de Sagrada Familia is een must. Wees dan wel vroeg, want anders is er een grote kans dat er een rij voor de deur staat.

Zonvakanties Spanje

One thought on “Zonvakantie Spanje

Reacties zijn gesloten.