10 oktober 2013

Zonvakantie Mei

Zonvakantie meiTijdens de voorjaarsvakantie in mei trekken honderdduizenden Nederlanders naar het buitenland voor een korte vakantie. Vaak gaat men naar een camping, maar een grote groep gaat dan ook op zoek naar een zonvakantie met een vliegreis. Vanaf de maand mei is er genoeg keus uit verschillende landen en sommige landen hebben dan gegarandeerd de gehele dag zon. De volgende landen zijn in mei in trek voor een zonvakantie:

  • Europa: Turkije, Griekenland, Tunesië, Canarische Eilanden, Spanje, Italië en Malta
  • Midden-Oosten: Cyprus en Verenigde Arabische Emiraten (Dubai)
  • Noord-Afrika: Gambia en Egypte
  • Zuid-Azië: Thailand en Sri Lanka
  • Centraal Amerika en Caribisch gebied: Mexico, Barbados, Cuba, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Bahama’s, Nederlandse Antillen, Aruba, Curaçao, Haïti en Miami

Zonvakantie mei in Europa

In de meivakantie is een zonvakantie in Europa erg goed mogelijk, maar je moet dan wel enig geluk met het weer hebben. Een goede regels is dat er voor elke goede dag een slechte dag kan volgen. Het is dus ook mogelijk dat je twee weken goed weer hebt en vervolgens twee weken slecht weer. Een zonvakantie mei in Europa is dus niet gegarandeerd, maar je kunt er vanuit gaan dat je in Zuid-Europa in ieder geval de helft van de vakantie goed weer zult hebben.
Zonvakantie Italië MeiItalië:Temperatuur Italië Mei22 °C Zoek zonvakantie
Voor het beste weer in mei kan je terecht in de toeristische regio Toscane, dit is wel meer dan een dag rijden. Voor de noordelijker gelegen toeristische gebieden, zoals het Comomeer en het Gardameer, geldt dat het daar iets koeler zal zijn met iets meer neerslag. Ook in de kustgebieden aan de Adriatische zee is het iets koeler, doordat de zee nog niet warm is. Het is aan te raden in de tweede helft van mei Italië te bezoeken.
Zonvakantie Malta MeiMalta:Temperatuur Malta Mei23 °C Zoek zonvakantie
Malta is een eiland dat ten zuiden van Italië gelegen is en ten oosten van Tunesië. Het ligt dus precies tussen de continenten Europa en Afrika in. Het is een erg bijzonder eiland, dat nagenoeg geheel volgebouwd is. Als je op zoek bent naar een zonvakantie waarbij je continu aan het zwembad ligt en ’s avonds van het uitgaansleven wilt genieten, dan is Malta jouw plek!

Hoge temperaturen in Egypte en Gambia in mei

Zonvakantie Egypte MeiEgypte:Temperatuur Egypte Mei31 °C Zoek zonvakantie
Een groot gedeelte van de Nederlanders gaat in mei naar Egypte voor een vliegvakantie van 8 dagen. Er wordt dan vaak op vrijdag vertrokken en een week later wordt op zaterdag weer gearriveerd. Zo wordt maximaal gebruik gemaakt van een week vakantie. In mei begint de temperatuur in de badplaatsen Hurghada en Sharm el Sheikh op te lopen tot boven de 30 °C en begint ook het toerisme weer goed op gang te komen. De horeca is weer volop geopend en er is weer van alles te doen.
Zonvakantie Gambia MeiGambia:Temperatuur Gambia Mei33 °C Zoek zonvakantie
Het gehele jaar gaat een stabiel aantal Nederlanders naar Gambia, alhoewel dat aantal de afgelopen jaren wel is toegenomen. Gambia is een opkomend vakantieland met nieuwe resorts waar je ongestoord van je zonvakantie mei kan genieten. Heb je de andere zonvakanties al eens gezien? Probeer eens iets anders en ga voor dit puur Afrikaanse land.

Naar Miami in mei

Zonvakantie Miami MeiMiami:Temperatuur Miami Mei33 °C Zoek zonvakantie
Als je aan een zonvakantie in de Verenigde Staten denk, dan denk je aan Miami Beach. Met het heerlijke weer, palmbomen langs de kant van de weg en de blauwe zee waan je je in een tropisch land. Alles is binnen bereik: natuur, winkelen, uitgaan, zee en uitstekende hotels.

Zonvakantie mei in Curaçao

Zonvakantie Curaçao MeiCuraçao:Temperatuur Curaçao Mei33 °C Zoek zonvakantie
Curaçao heeft het gehele jaar een hoge temperatuur en wordt in Nederland vaak geassocieerd met criminaliteit. Als je echter eenmaal in Curaçao bent geweest verandert dat beeld, want het is een prachtig eiland. Witte stranden en grote resorts, meer heb je niet nodig voor een zonvakantie mei in Curaçao. Er zijn ook leuke kleine stadjes te bezoeken, waaronder de hoofdstad Willemstad.