10 oktober 2013

Zonvakantie Maart

Zonvakantie maartVoor ons is maart een winterse maand met lage temperaturen en veel neerslag: Maart roert zijn staart. Het is dan lekker om er even uit te zijn en de zon op te zoeken. Hiervoor kan je helaas niet in Europa terecht en dus zal je een vliegreis moeten maken. Voor een zonvakantie maart kun je een vakantie naar de volgende landen boeken:

  • Midden-Oosten: Verenigde Arabische Emiraten (Dubai)
  • Afrika: Gambia en Egypte
  • Zuid-Azië: Thailand en Sri Lanka
  • Centraal Amerika en Caribisch gebied: Mexico, Barbados, Cuba, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Bahama’s, Nederlandse Antillen, Aruba, Curaçao en Haïti

Zonvakantie maart in Midden-Oosten

Zonvakantie Verenigde Arabische Emiraten maartVerenigde Arabische Emiraten:Temperatuur Verenigde Arabische Emiraten Maart28 °C Zoek zonvakantie
De Verenigde Arabische Emiraten staat ook wel bekend om de hoofdstad Dubai. Door het gehele jaar bedraagt de temperatuur gemiddeld 24 graden, maar in de zomermaanden kan de gemiddelde temperatuur meer dan 40 graden bedragen. In maart zijn de temperaturen nog niet te hoog, waardoor het heel geschikt is voor een zonvakantie. Ook voor winkelen of het bezichtigen van de geweldige gebouwen in Dubai kan je in maart goed terecht.

Naar Egypte en Gambia

Zonvakantie Egypte maartEgypte:Temperatuur Egypte Maart25 °C Zoek zonvakantie
Voor een zonvakantie maart kan je zowel in Sharm el Sheikh als in Hurghada terecht. De temperatuur is in Sharm el Sheikh iets lager en er is lichtelijke meer neerslag kans, maar dat is niet noemenswaardig. Beide kustplaatsen beschikken over ultra all inclusive resorts voor een onbezorgde zonvakantie en voor luxe faciliteiten.

Zonvakantie Gambia maartGambia:Temperatuur Gambia Maart35 °C Zoek zonvakantie
Gambia is een lang gestrekt land dat maar tientallen kilometers breed is en honderden kilometers lang. De kustlijn beslaat ongeveer 50 kilometer, maar daaraan zijn wel een aantal kustplaatsen gevestigd. In deze kustplaatsen zijn verschillende luxe resorts, tegen voor Nederlanders lage prijzen, want Gambia is een arm land. Dat is dus ook voordelig bij het winkelen!

Zonvakantie in het Caribische gebied

Zonvakantie Domincaanse Republiek MaartDominicaanse Republiek:Temperatuur Dominicaanse Republiek Maart29 °C Zoek zonvakantie
De Dominicaanse Republiek is een land dat samen met Haiti het eiland Hispaniola deelt. Het grootste gedeelte van het eiland is in het bezit van de Dominicaanse Republiek. Het land heeft witte zandstranden met palmbomen en er zijn mogelijkheden om te golven, surfen en te duiken. In het zuiden zijn een aantal badplaatsen met ongekend luxe resorts tegen betaalbare prijzen.

Zonvakantie Barbados MaartBarbados:Temperatuur Barbados Maart30 °C Zoek zonvakantie
Barbados is een eiland in het Caribisch gebied en de superster Rihanna heeft daar haar roots. Rondom het eiland zijn een baaien met koraal zandstranden aanwezig welke erg geliefd zijn bij surfer, van beginners tot en met wereldklasse. De hoge golven zijn werkelijk een adembenemend gezicht.

Bezoek Sri Lanka en Thailand

Zonvakantie Thailand maartThailand:Temperatuur Thailand Maart34 °C Zoek zonvakantie
De maand maart ligt nog buiten het regenseizoen in Thailand, want vanaf april is er meer kans op neerslag. Het toerisme is in de maand maart nog steeds bloeiend, maar er zal nog voldoende keus zijn uit de luxe hotels in Pattaya, Phuket of Koh Samui. Een vliegreis naar Thailand duurt wel 12 uur, dus het ligt niet om de hoek. De prijs van de vliegtickets zullen het meest kosten, de hotels zijn daarentegen erg goedkoop.

Zonvakantie Sri Lanka maartSri Lanka:Temperatuur Sri Lanka Maart32 °C Zoek zonvakantie
Sri Lanka heeft gedurende het jaar heel stabiele temperaturen die dagelijks tussen de 30 en 32 graden schommelen. Vanaf de maand maart is er echter ook meer neerslag, waardoor het weer een tropisch karakter krijgt. Vanaf maart kun je er dus beter niet terecht voor een zonvakantie, maar in voor een zonvakantie maart kan je er nog prima terecht uit te rusten en het land te verkennen.