10 oktober 2013

Zonvakantie Juni

Zonvakantie juniVanaf de maand juni hebben veel Nederlanders het begin van de vakantieperiode en dat is niet voor niets. Vanaf juni is het zomerweer gegarandeerd in de Zuid-Europese landen, waardoor er met een autovakantie van de zon genoten kan worden. Een andere reden van een zonvakantie in juni is de relatief lage kosten in vergelijking met het hoogseizoen. Voor een zonvakantie juni kunt u in de volgende landen terecht:

  • Europa: Portugal, Spanje (waaronder Canarische Eilanden), Frankrijk, Italië, Malta, Kroatië, Hongarije, Bulgarije, Griekenland en Turkije
  • Midden-Oosten: Verenigde Arabische Emiraten (Dubai) en Cyprus
  • Noord-Afrika: Egypte en Marokko
  • Cariben: Aruba, Bonaire, Curaçao, Kaapverdië, Mauritius, Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Sint Maarten

Zonvakantie juni in Europa

Voor een zonvakantie in juni hoef je niet per se het vliegtuig te nemen, want de zonnige bestemmingen zijn ook per auto te bereiken. Begin juni valt ook nog niet onder het hoogseizoen, dus dan kunt u nog profiteren van lage prijzen. De landen die goed per auto te bereiken zijn betreffen Spanje, Frankrijk, Italië, Kroatië en Hongarije. Veel Nederlanders kiezen voor een camping in Zuid-Frankrijk of Noord Italië (noordelijke meren en Toscane).
Zonvakantie Italië JuniItalië:Temperatuur Italië Juni25 °C Zoek zonvakantie
Hordes Nederlanders gaan in juni al op weg naar Italië en als u ook voor Toscane of het Gardameer kiest zult u niet de enige zijn! Dit zijn twee vakantiegebieden die worden overspoeld met Nederlanders. Er zijn echter ook andere vakantiebestemmingen in Italië, zoals de vakantieplaatsen aan de Adriatische kust als Lido di Jesolo, Bibione of Caorle. Aan de westkant van Italië zijn ook meerdere kustplaatsen die nog niet door Nederlanders ontdekt zijn. Doordat de zee in mei al is opgewarmd zal ook de zee een aangenamere temperatuur hebben.

Zonvakantie Spanje JuniSpanje:Temperatuur Spanje Juni26 °C Zoek zonvakantie
In juni is het voor het eerst aan te raden om een zonvakantie op het vasteland van Spanje te vieren. In mei kunt u al van de zon genieten op de Spaanse eilanden en in juni kan dat nog beter. De temperature zijn hoger en er is minder neerslag. Vanaf juni zijn er veel toeristen in bekende badplaatsen als Blanes, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Salou en Benidorm. Ook Barcelona is in juni erg levendig.

Midden Oosten: extreem warm in juni

Zonvakantie Dubai JuniDubai:Temperatuur Dubai Juni40 °C Zoek zonvakantie
Voor de die hard zonaanbidders is Dubai waarschijnlijk wel de ultieme zonvakantie juni. Het is voor normale vakantiegangers te heet om in de zon te liggen, want de gemiddelde temperatuur ligt boven de 40 graden. Er is nagenoeg geen kans op neerslag. Naast genieten van de zon kun je ook genieten van de geweldige bouwwerken die de afgelopen jaren uit de grond zijn verrezen.

Zonvakantie in het Caribisch gebied

Zonvakantie Curacao JuniCuraçao:Temperatuur Curaçao Juni33 °C Zoek zonvakantie
Curaçao ligt aan de Zuidkant van het Caribisch gebied en ten noorden van het Zuid-Amerikaanse land Venezuela. Het is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het eiland lijkt klein, maar het heeft in totaal 150.000 inwoners. Er zijn erg veel grote goudgele stranden en aan de west- en zuidkant van het eiland zijn kleine baaien met mooie zandstranden. Het regenseizoen is van oktober tot en met januari, dus in de rest van het jaar valt er niet veel neerslag. Ideaal voor een zonvakantie juni!