10 oktober 2013

Zonvakantie Juli

Zonvakantie juliDe maanden juli en augustus zijn de vakantiemaanden van de Europeanen. In deze twee maanden is het eigenlijk in geheel Europe lekker weer en kan er meestal goed van de zon worden genoten. De grens voor een zonvakantie is dan ook opgeschoven van de Zuid-Europese landen naar de landen in Midden Europa. Voor een zonvakantie juli kunt u in de volgende landen terecht:

  • Europa: Frankrijk, Monaco, Italië, Kroatië, Spanje, Portugal, Malta, Griekenland, Bulgarije en Turkije
  • Noord-Afrika: Egypte, Tunesië, Marokko en Kaapverdië
  • Midden-Oosten: Cyprus
  • Cariben: Curaçao, Bonaire, Aruba, Dominicaanse Republiek, Cuba, Puerto Rico, Jamaica, Nederlandse Antillen en Haïti

Europa zonvakantie juli

In juli kun je in veel landen in Europa terecht voor een zonvakantie. Met de auto kan je naar Zuid-Frankrijk, Italië, Kroatië en Spanje. Met het vliegtuig kan je naar Portugal, Griekenland, Malta en Bulgarije. Dit betekent dat je met elk budget wel ergens terecht kan. Vanaf een kleine luchthaven ben je voor minder dan € 100,- retour naar een vakantieland in Zuid-Europa, zoals Spanje of Italië.

Zonvakantie Juli TurkijeTurkije:Temperatuur Turkije Juli34 °C Zoek zonvakantie
Juli is de topmaand voor de Turkse bestemmingen en het is dan ook extreem druk in de vakantiebestemmingen. De temperatuur is dagelijks gemiddeld tussen de 35 en 40 graden. Dit kan voor sommige toeristen te warm zijn, dus wees bewust dat de temperatuur erg hoog is. Met deze hitte is het erg heerlijk om de zee of het zwembad in te duiken en van een drankje te genieten. Dit kan vaak all inclusive bij het hotelstrand!

Zonvakantie juli GriekenlandGriekenland:Temperatuur Griekenland Juli27 °C Zoek zonvakantie
Ook op de Griekse eilanden als Kreta, Rhodos en Corfu is de maand juli de echte vakantiemaand. Jongeren verblijven met name in Chersonnisos op het eiland Kreta en de oudere gezinnen of stelletjes gaan met name naar Rhodos. De “oude” stad van Rhodos is erg leuk om te bezoeken en er kan lekker gezwommen aan de lange grindstranden. Dit grind is minder fijn dan zandstrand, maar dit went erg snel. Rhodos is ook geliefd onder surfers.

Zonvakantie juli PortugalPortugal:Temperatuur Portugal Juli27 °C Zoek zonvakantie
Als Nederlanders naar Portugal gaan, kiezen ze meestal voor de Algarve. Dit is een meest zuidelijk gelegen vakantiestreek in Portugal, waar ook de grote bestemming Albufeira is gelegen. In dit gebied vieren ook veel Engelse toeristen de vakantie. De Algarve ligt aan zee en er is een uitstekend aanbod van goede hotels en resorts. Het is in de maand juli lekker warm en er valt relatief weinig neerslag.

Zonvakantie in Noord-Afrika

Zonvakantie juli EgypteEgypte:Temperatuur Portugal Juli35 °C Zoek zonvakantie
Voor hogere temperaturen kun je ook in Egypte terecht, in zowel Hurghada als Sharm El Sheikh. In beide badplaatsen zijn er gigantische grote luxe resorts en in beide badplaatsen raden wij het niet aan op in het centrum te gaan winkelen. Blijf bij een vakantie in Egypte lekker op je resort en regel daar ook de excursies. Hou je daaraan, dan heb je een fijne vakantie. Winkelen is namelijk niet aan te raden vanwege de opdringerige verkopers.

Zonvakantie juli TunesiëTunesië:Temperatuur Portugal Juli32 °C Zoek zonvakantie
De afgelopen jaren gaan steeds meer Nederlanders naar Tunesië voor een zonvakantie. Het is een Franstalig land en daardoor gaan Fransen al vele jaren naar Tunesië, maar sinds een aantal jaren richt het land zich ook op andere toeristen. Het is zuidelijk gelegen, waardoor de zon vroeg opkomt en laat ondergaat. Hierdoor kun je extra lang van de zon genieten. Let wel waar je een hotel boekt, want er zijn hotels waar alleen Frans gesproken wordt.

Zonvakantie in de Cariben

De Cariben, ook wel het Caribisch gebied genoemd, ligt rond de evenaar en daardoor is de temperatuur gedurende het gehele jaar stabiel tussen de 25 en 30 graden. Als je graag van de zon wilt genieten, maar niet van al te hoge temperaturen, dan zijn de eilanden in de Cariben een goede keus.
Zonvakantie juli CuraçaoCuraçao:Temperatuur Curaçao Juli26 °C Zoek zonvakantie
Curaçao is het grootste eiland van de Benedenwindse Eilanden, waar ook Aruba en Bonaire deel van uit maken. De hoofdstad Willemstad is bekend om de kleurige houten huizen en in dat gebied zijn ook leuke hotels te boeken. Voor het strand zal je dan een aantal kilometer met de taxi of de bus moeten. Ook zijn er grote luxueuze resorts waar je een geweldige all inclusive vakantie kan hebben, genieten op het hagelwitte strand met een cocktail in de hand.

Zonvakantie juli ArubaAruba:Temperatuur Aruba Juli32 °C Zoek zonvakantie
Het eiland Aruba is even groot als het Nederlandse eiland Texel, maar het klimaat is een stuk beter! De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Buiten het regenseizoen is regen zeldzaam op het eiland, dus kan je genieten van zon, zee en strand. De hotels bevinden zich met name langs de stranden aan de westkust waar ook de bekende standen Palm Beach en Eagle Beach zijn gelegen.

Zonvakantie juli Dominicaanse RepubliekDominicaanse Republiek:Temperatuur Dominicaanse Republiek Juli32 °C Zoek zonvakantie
De Dominicaanse Republiek en Haiti verdelen samen een eiland in de Cariben. De Dominicaanse Republiek ligt aan de oostzijde en Haiti aan de westzijde. De bekendste badplaats is Puerta Plata en dat is ook de aanrader! Voor surfen of golven kan men ook goed op de Dominicaanse Republiek terecht. Vanwege de rijke historie kunnen er veel dagexcursies gemaakt worden naar watervallen, natuurgebieden en historische stadjes.