10 oktober 2013

Zonvakantie Januari

Zonvakantie januariIn Nederland is januari een echte wintermaand waar de temperaturen dagelijks onder het vriespunt komt, de ramen van de auto gekrabt moeten worden en een dikke winterjas een must is. Er zijn echter vakantielanden waar je een zonvakantie januari kan boeken en kan gaan genieten van een temperatuur van gemiddeld 25 graden. De volgende landen zijn geschikt voor een zonvakantie in januari:

  • Centraal Amerika en Caribisch gebied: Mexico, Barbados, Cuba, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Bahama’s, Nederlandse Antillen, Aruba, Curaçao en Haïti
  • Noord-Afrika: Gambia en Egypte
  • Midden-Oosten: Verenigde Arabische Emiraten (Dubai)
  • Azie: Thailand en Sri Lanka

Zonvakantie januari in Centraal Amerika

Zonvakantie Mexico januariMexico:Temperatuur Mexico Januari28 °C Zoek zonvakantie
In Mexico is er voor iedereen wat te doen. Wil je cultuur, bezoek dan eens de Maya tempels of een van de oude Indianendorpen. Wil je van de zon genieten, ga dan naar Cancun of Playa del Carmen waar je lekkere tequila en taco’s kan nemen! Ook een combinatie tussen zon, zee, hagelwitte stranden en cultuur is mogelijk. In januari is Mexico erg warm, maar heeft het af en toe ook neerslag.

Zonvakantie Cuba januariCuba:Temperatuur Cuba Januari27 °C Zoek zonvakantie
De vakanties naar Cuba gaan normaliter naar de hoofdstad Havana of naar de badplaats Varadero. Als je aan Cuba denkt is dat meestal aan de sigaren, salsadans, rum en de authentieke sfeer van het land. De accommodaties hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding en daarnaast kun je vanuit de accomodatie leuke excursies of uitstapjes maken. Een zonvakantie naar Cuba vergeet je nooit meer.

Zonvakantie Gambia en Egypte in januari

Zonvakantie Gambia januariGambia:Temperatuur Gambia Januari34 °C Zoek zonvakantie
Gambia is nu niet het land waar direct je aan denkt als je een zonvakantie wilt boeken, maar de laatste jaren is het toerisme in Gambia sterk toegenomen. De resorts aan de zee kenmerken zich door witte stranden omringd met palmbomen. De badplaatsen zijn het gehele jaar levendig, zelfs tijdens de winterzonvakanties in januari.

Zonvakantie Egypte januariEgypte:Temperatuur Egypte Januari21 °C Zoek zonvakantie
Voor een zonvakantie januari kunt u terecht in de badplaats Hurghada aangezien deze in het zuid-oosten van Egypte is gelegen. De temperatatuur in Egypte is iets lager dan de andere landen op deze pagina, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt doordat er het gehele jaar geen neerslag in Hurghada valt.

Naar Dubai in januari

Zonvakantie Dubai januariDubai:Temperatuur Dubai Januari24 °C Zoek zonvakantie
Dubai is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en het toerisme is een belangrijke inkomstenbron. Er zijn verschillende markante project in de afgelopen jaren gerealiseerd, zoals het opgespoten eiland in de vorm van een palm en het 828 meter hoge Burj Khalifa, het hoogste gebouw van de wereld. Voor de strandliefhebbers, de gehele kustlijn bestaat uit lange zandstranden.

Aziatische landen Thailand en Sri Lanka in januari

Zonvakantie Thailand januariThailand:Temperatuur Thailand Januari31 °C Zoek zonvakantie
Thailand is een populaire verre bestemming voor Nederlanders en Engelsen. Deze bezoeken vaak de steden Bangkok, Pattaya, Koh Samui en Phuket. Daar zijn namelijk veel goedkope, maar luxe resorts waar een perfecte zonvakantie kan worden gehouden. De temperatuur is met gemiddeld 31 graden tijdens de zonvakantie januari erg hoog voor Nederlandse begrippen.

Zonvakantie Sri Lanka januariSri Lanka:Temperatuur Sri Lanka Januari31 °C Zoek zonvakantie
Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan en heeft meer inwoners dan Nederland. Aan de kustplaatsen kun je genieten van palmbomen en witte stranden in een van de vele resorts dat Sri Lanka rijk is. Vaak wordt een zonvakantie januari in Sri Lanka gecombineerd met dagtripjes naar het binnenland.

One thought on “Zonvakantie Januari

Reacties zijn gesloten.