1 juni 2014

Zonvakantie Italie

Zonvakantie Italië

Vakantiebestemmingen

De populairste vakantiebestemmingen voor een zonvakantie Italië bevinden zich grofweg in drie gebieden: het Gardameer, Adriatische kust (Noord-oosten van Italië) en in de buurt van Napels. De meest bezochte zijn:
&#10003 Gardameer
&#10003 Rimini
&#10003 Caorle
&#10003 Lido di Jesolo
&#10003 Sorrento
&#10003 Bibione

Zonvakanties Italie

Temperatuur

In de maanden juni tot en met september bedraagt de temperatuur aan de Adriatische Kust meer dan 24 graden en kan er sprake zijn van een zonvakantie. In het binnenland kan de temperatuur iets hoger zijn, zoals bij het Gardameer. Ook het gemiddeld aantal uren zon bedraagt in deze maanden meer dan 6. Kenmerkend voor de Adriatische Kust is dat er overdag genoten kan worden van lekker weer en dat ’s nachts de onweersbuien het gebied over trekken. Kenmerkend voor het plaatsen aan het Gardameer is dat deze ook overdag vaker met onweersbuien te maken kunnen krijgen, vanwege de Alpen. De plaats Sorrento heeft een echt Middellands Zeeklimaat met hoge temperaturen in de zomermaanden welke tot ver in de 30 graden kunnen oplopen.

gemiddelde dagtemperatuur
Temperatuur Italië

gemiddeld aantal uren zon
Aantal uren zon Italië

Uitgaan

Voor het uitgaan in Italië kun je het best naar de badplaats Rimini gaan. De meeste jongeren gaan naar deze badplaats, ook veel uit Nederland. Er zijn grote discotheken te bezoeken met verschillende thema’s en muziek. Namen: Club Life, Blowup en Malindi-bikibeach. Voor levendige acts en ongekende lasershows kun je bij L’Atro Mondo terecht. Er worden dagelijks kroegentochten door de jongeren reisorganisaties georganiseerd en ben je jonger dan 25 jaar, dan kun je daar gewoon bij aansluiten. Als je meer van kroegen houdt dan zijn Copacabana en Cheers. Schrik niet van de prijzen, deze zijn iets hoger dan in Nederland.

Winkelen

De beste steden om in te winkelen in Italie zijn Milaan en Rome. De Noord-Italiaanse stad Milaan is goed te bereiken vanaf de Italiaanse meren als het Comomeer en Gardameer. Vanuit Toscane kun je zowel naar Milaan als Rome gaan, maar beide zijn een eind rijden met de auto. De modestad Milaan organiseert 2 keer per jaar de Milaan fashion week waarin de nieuwste collecties worden gepresenteerd. Er is van alles in Milaan te vinden, van haute couture tot betaalbare merkkleding. Rome staat wat minder bekend als een modestad, maar het blijft de hoofdstad van Italië. Er is dan ook van alles te vinden: casual, fashion, goedkoop, prijzig, merkkleding en kleine winkeltjes.

Cultuur

Als je op zoek bent naar een zonvakantie, afgewisseld met culturele uitstapjes dan is een zonvakantie Italië een absolute aanrader! De meeste cultuur vind je in Florence, Rome en Venetië. Vanuit Toscane zijn alle drie de steden goed te bereiken met de auto en dat is dan ook een goede uitvalsbasis. Rome heeft een ongekend groot aantal kerken, musea, pleinen, amfitheaters en andere bezienswaardigheden, nog maar niet te spreken over Vaticaanstad dat ook in Rome ligt. Dat heeft Florence (ook wel Firenze genoemd) ook, maar het aantal is kleiner. Venetië is een stad dat in het water is gebouwd en jaarlijks door miljoenen toeristen wordt bezocht.

Zonvakanties Italie