19 januari 2014

Zonvakantie Griekenland

Zonvakantie Griekenland

Badplaatsen

Het toerisme in Griekenland gaat voor 95% naar de Griekse Eilanden die om het vaste land van Griekenland heen liggen. Tussen de eilanden kan wel tot 1.500 kilometer afstand zitten, dat geeft wel aan hoe groot Griekenland is. De bekendste toeristische eilanden en de populairste eilanden voor een zonvakantie Griekenland zijn Kreta, Rhodos, Kos, Samos en Corfu. Op deze eilanden liggen weer verschillende badplaatsen waar Nederlanders heen gaan:
Chersonissos (Kreta)
Rethymnon (Kreta)
Rhodos Stad (Rhodos)
Trianda / Ialyssos (Rhodos)
Kokkari (Samos)
Gouvia (Corfu)

Op deze eilanden liggen weer verschillende badplaatsen waar Nederlanders heen gaan. Kreta is het grootste eiland van Griekenland en ligt in het Zuid-Oosten van Griekenland, zelfs nog zuidelijker dan de Turkse Zuid-kust. Dit betekent dat het eiland dichter bij de evenaar ligt en daardoor meer uren zon en een hogere gemiddelde temperatuur heeft. Op het eiland liggen de plaatsen Chersonissoss en Rethymnon. Chersonissos is bekend van de jongerenvakanties en van de televisieserie Oh Oh Cherso. Als je een jongere bent hoef je niet langer te zoeken, want dan heb je in Chersonissoss alles wat je nodig hebt. De dertigers en ouder gaan vaker naar de andere eilanden, zoals Rhodos en Kos. Beide eilanden liggen westelijker en dichter tegen de Turkse kust aan. Vanuit Kos kun je Bodrum bezoeken en vanuit Rhodos kan je Marmaris met een dagtocht bezoeken. Samos ligt ook tegen Turkije aan, maar Corfu bijvoorbeeld ligt helemaal aan de andere kant van Griekenland en ligt daardoor aan de zijde van Italië. Al deze eilanden zijn uitermate geschikt voor een geweldige zonvakantie Griekenland!

Zonvakanties Egypte
 

Temperatuur

Aangezien de meeste eilanden van Griekenland redelijk dicht bij elkaar liggen is de gemiddelde temperatuur van deze eilanden weergegeven. Het gaat dan om Kreta, Rhodos, Kos en Samos. Het bijzondere aan de eilanden is dat de temperatuur een periode nodig heeft om op te lopen, maar dat het tot oktober nog aangenaam zomerweer blijft. De temperatuur in oktober bedraagt 24 graden, waarmee het nog binnen onze definitie van een zonvakantie valt:

gemiddelde dagtemperatuur
Temperatuur Griekenland

gemiddeld aantal uren zon
Aantal uren zon Griekenland

Kreta, Rhodos, Kos, Samos en Corfu. Op deze eilanden liggen weer verschillende badplaatsen waar Nederlanders heen gaan:

Uitgaan

Als je een feestvakantie in Griekenland wil houden met zon, zee, strand en uitgaan dan kun je het best naar Chersonissos gaan. Het bekende Star Beach is dan zeker een plek om te bezoeken en je zal je ogen uitkijken met al het moois wat daar rond loopt. Ook in de avond en nacht is van alles te doen in Cherso. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers ligt rond de 18 tot en met 25 jaar, iets hoger dan in Spanje het geval is. Een andere goede uitgaansstad is Faliraki, een plaats op het eiland Rhodos. Deze is minder bekend onder de Nederlanders, maar met name de Engelsen hebben deze stad in de zomer overgenomen.

Winkelen

Het winkelen op de Griekse eilanden is hetzelfde als bij alle toeristische badplaatsen. Nepkleding, leren voorwerpen en souvernis kunnen volop gekocht worden. Vanwege de economische crisis in Griekenland kun je niet alleen een goedkope zonvakantie Griekenland vieren, maar ook nog eens goedkoop winkelen. De prijzen liggen nu iets onder het prijsniveau in Nederland, terwijl het in voorgaande jaren vrij duur was. Verwacht geen grote winkelcentra of lange winkelstraten, maar eerder kleine winkeltjes in kleine straatjes. In de dorpjes worden op verschillende dagen van de week een lokale markt gehouden.

Cultuur

Met name op de eilanden Kreta en Rhodos zijn er veel culturele bezienswaardigheden. Op Kreta kun je onder meer het Paleis van Knossos en het Paleis van Festos bezoeken. De meeste liggen rond de hoofdstad Heraklion en van daar uit kun je binnen een half uur naar alle plekken rijden. Als je op Rhodos van een zonvakantie Griekenland geniet, dan moet je zeker de oude stad bezoeken in Rhodos Stad, met een mooie oude haven en dikke stadsmuren. In het oude centrum zijn ook veel restaurants en barretjes te vinden om lekker uit te rusten na een lange wandeling. Op Rhodos bevindt zich ook de stad Lindos. Deze is per bus of boot te bereiken. Lindos heeft prachtige stadsmuren en een historische Akropolis.

Zonvakanties Egypte