23 januari 2014

Zonvakantie Gambia

Zonvakantie Gambia

Gambia is niet het eerst land waar je aan denkt als je een vakantie wil boeken, maar het is een vakantieland in opkomst. Het heet officieel de Republiek Gambia en het ligt aan de Westkant van Afrika. Het ligt aan de Atlantische Oceaan. De kustlijn is een tiental kilometers lang en het land loopt 260 kilometer landinwaarts langs de Gambia rivier. Alle grote reisorganisaties bieden vakanties naar Gambia aan! Het is een ideale bestemming voor een zonvakantie tijdens de wintermaanden, want de temperatuur schommelt het gehele jaar tussen de 25 en 32 graden. Het ligt op ongeveer 6 uur vliegen en het lokale prijsniveau is erg laag.

Populairste badplaatsen

Er zijn een vijftal plaatsen aan de relatief kleine kustlijn van Gambia waar de toeristen verblijven:
&#10003 Banjul
&#10003 Bijilo
&#10003 Cape Point
&#10003 Kololi
&#10003 Kotu

Zonvakanties Gambia

Temperatuur

Gambia ligt rond de evenaar, waardoor het klimaat totaal niet te vergelijken is met het klimaat in Nederland. In de maanden oktober tot en met april bedraagt de gemiddelde temperatuur meer dan 30 graden. Vanaf mei zakt de temperatuur langzaam naar het dieptepunt rond de 25 graden in de maanden juli en augustus. Hierdoor kan er het gehele jaar genoten worden van een zonvakantie Gambia! Het aantal uren zon in de maanden juni tot en met september is echter niet heel hoog, waardoor je in die maanden beter naar andere landen dichter bij huis kan gaan. Dus Gambia is aan te raden in de periode november tot en met mei.

gemiddelde dagtemperatuur
Temperatuur Spanje

gemiddeld aantal uren zon
Aantal uren zon Gambia

Uitgaan

Het nachtleven in Gambia is niet zo bruisend als in de andere zonvakantie landen, dus ga echt voor een ZONvakantie Gambia. Als je toch nog wilt uitgaan, ga dan naar de kustplaats Kololi. In de plaats kan je leuke bars en een aantal discotheken bezoeken. Gedurende de gehele week hangt er ’s avonds wel een goede sfeer. Ook de lokale bevolking neemt het er goed van. Het lokale bier heet Julbrew. Enkele namen van bekende horeca: Ali Baba, Totties & Wow en Paparazzi & Aquarius.

Winkelen

Het winkelen in Gambia is niet vergelijkbaar met andere vakantielanden. Er zijn veel kleine winkels en marktjes waar je kunt winkelen. Daar kun je geweldig authentieke souvenirs kopen, zoals handwerk en houten sculpturen. Uiteraard kan er ook kleding en -accessoires gekocht worden. In de winkels zijn de prijzen weergegeven op de producten, maar op een lokale markt kan je onderhandelen over de prijs. Tip: bekijk de eerste dag eerst even wat lokale personen betalen voor de artikelen, voordat je zelf gaat onderhandelen. Een goede richtlijn is dat je 25% tot 50% van de eerste prijs af kan krijgen. Bekende lokale markten zijn: Albert markt in Banjul en de lokale markt in Serrekunde. Verwacht geen luxe merken of veel westerse kleding te kunnen aanschaffen, want dat is er nagenoeg niet te vinden.

Cultuur

De historie van Gambia gaat erg ver terug, maar in de 15e eeuw kwamen de Portugezen in Gambia aan land. Het was vanaf dat moment een levendige handelspost voor edelmetalen. Vanaf de 17e eeuw werd Gambia een kolonie van Engeland. Pas vanaf 1970 is Gambia zelfstandig en zijn de banden met Engeland verbroken. Door deze historie is Gambia een land waarin Engels de voertaal is en je jezelf dus goed verstaanbaar kan maken. In Gambia zijn er vele overblijfselen te zien van historische nederzettingen langs de rivier en van de slavenhandel in de Middeleeuwen. Je kunt dit het best bekijken op Fort James op James Island. Dit is een eiland in de rivier de Gambia en op dat eiland werden slaven verhandeld. Voldoende cultuur te bezichtigen tijdens een zonvakantie Gambia!

Zonvakanties Gambia