17 januari 2014

Zonvakantie Egypte

Zonvakantie Egypte

Badplaatsen

Egypte is van oudsher geen toeristisch land voor een zonvakantie, want aan de kust was niet veel activiteit. De meeste mensen in Egypte wonen in het Nijldal langs de Nijl en dan met name in de hoofdstad Caïro. De twee bekende badplaatsen (en veel meer zijn er ook niet) zijn:
Sharm el Sheikh
Hurghada
El Gouna

In de jaren 60 ontdekten duikers de prachtige onderwaterwereld bij Hurghada en sindsdien is het vissersdorpje uitgegroeid tot een welvarende badplaats met grote luxueuze resorts. Hurghada staat dan ook bekend om de vele mogelijkheden om te duiken. El Gouna ligt 20 kilometer ten noorden van Hurghada en iets kleiner. Sharm El Sheikh ligt totaal niet in de buurt van Hurghada, want dat is veel Noordelijker gelegen en ligt op een schiereiland tegen Saudi Arabië aan. Alle drie de badplaatsen zijn heel erg geschikt voor een zonvakantie Egypte.

Zonvakanties Egypte

Temperatuur

Voor de grafiek hieronder is uitgegaan van de kust waaraan Hurghada en El Gouna zijn gelegen. Hieruit blijkt dat de temperatuur het gehele jaar niet onder de 20 graden komt. Vanaf maart tot en met november bedraagt de temperatuur zelfs meer dan 25 graden. In de zomermaanden juli en augustus kan de temperatuur dagelijks de 40 graden passeren. Er kan zelfs het gehele jaar door van veel uren zon worden genoten tijdens een zonvakantie Egypte, want het is er niet vaak bewolkt.

gemiddelde dagtemperatuur
Temperatuur Egypte

gemiddeld aantal uren zon
Aantal uren zon Egypte

Uitgaan

Alhoewel Egypte is een moslimland is, zijn er erg veel mogelijkheden om een avondje door te zakken. Hurghada beschikt over talloze bars en twee extreem grote discotheken. Een aanrader zijn de Papas Beach Club en de Ministry of Sound! Andere leuke bars zijn de Cacao Bar en Papas Bar. In Sharm El Sheikh is er zelfs een Pacha discotheek. Over het algemeen is het echter niet aan te raden om veel buiten het resort te komen vanwege de instabiele situatie in Egypte. Houd dus in het nieuws in de gaten en check of er een negatief reisadvies is. Voor het uitgaan kan je veel beter in Spanje of Griekenland terecht. Voor een zonvakantie Egypte kan je er goed terecht!

Winkelen

In de wijk Sheraton road in Hurghada bevinden zich de toeristische resorts en winkels. Daar zijn dan ook de winkelcentra te vinden. Specifiek in Village road zijn er erg veel winkels en winkelcentra als Esplanada. Voor het shoppen in Sharm el Sheikh kun je het best terecht in de Na’ama baai. Hier zijn alle horeca en shopcentra verzameld. Hierdoor kan je lekker wat eten of drinken na een middagje winkelen. Er is ook een Na’ama winkelcentrum waar voornamelijk kleding wordt verkocht. De prijzen voor kleding zijn hoog in Sharm el Sheikh. Voor een goedkoper alternatief kun je terecht op de Oude markt. In zowel Hurghada als Sharm el Sheikh zijn er erg irritante en opdringeringe verkopers. Reageer er niet op, want dat is verspilde moeite. Ook is onderhandelen over de prijs heel gewoon. Richt je in ieder geval op de helft van de eerstgenoemde prijs.

Cultuur

Vanuit Hurghada kun je het best een bezoek maken aan de tempels in Luxor en Karnak. Dit is een reis met de bus van ongeveer 4 uur. De piramides van Gizeh zijn iets verder rijden, maar daar worden ook veel excursies naartoe aangeboden. De busreis naar Gizeh duurt ongeveer 6 uur voor een enkele reis. Voor El Gouna geldt hetzelfde. Vanuit Sharm El Sheikh hoeft u weinig cultuur te verwachten.

Zonvakanties Egypte

One thought on “Zonvakantie Egypte

Reacties zijn gesloten.