19 mei 2014

Zonvakantie Bulgarije

Zonvakantie Bulgarije Resort

Bulgarije is niet het eerste land waar je aan denkt als je een zonvakantie wil boeken. Een zonvakantie Bulgarije zal je echter verbazen, want de grootste badplaats Sunny Beach beschikt over de nieuwste hotels en resorts, veel uitgaansgelegenheden, geweldige zandstranden, lage prijzen en een immens aanbod van kleine winkeltjes. Ondanks dat de grote resorts all inclusive reizen aanbieden eten toch veel toeristen in het centrum of aan de boulevard. De prijzen voor een diner zijn erg laag, ongeveer de helft van de prijzen in Nederland.

Badplaatsen zonvakantie Bulgarije

De verreweg populairste vakantieplaats in Bulgarije is Sunny Beach, ook wel bekend als Zonnestrand. De bekendste badplaatsen zijn als volgt (in aflopende volgorde):
&#10003 Sunny Beach (Zonnestrand)
&#10003 Golden Sands (Goudstrand)
&#10003 Albena
&#10003 Obzor
&#10003 Nessebar

Naast deze 5 badplaatsen zijn er ook nog een aantal kleinere badplaatsen.

Zonvakanties Bulgarije

Temperatuur

Met een Midden-Europees landklimaat heeft Bulgarije warme zomers en koude winters. Hoe verder je naar het zuiden reist, hoe mediterraner het klimaat wordt. De gemiddelde temperatuur komt in de maanden juni tot en met september boven de 24 graden, vergelijkbaar met Nederland. De warmste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde dagtemperatuur van 27 graden. In deze hoogzomermaanden zijn er gemiddeld 10 uren zon per dag en valt er gemiddeld op 6 dagen in de maand neerslag. Bij een vakantie van 15 dagen betekent dit gemiddeld 3 dagen neerslag. Voor een zonvakantie Bulgarije kun je dus in de maanden juni t/m september terecht.

gemiddelde dagtemperatuur
Temperatuur Bulgarije

gemiddeld aantal uren zon
Aantal uren zon Bulgarije

Uitgaan

The place to be voor het uitgaan is Sunny Beach. Er is voor zowel de jongeren als de ouderen een uitstekend aanbod van uitgaansgelegenheden. De jongerenreizen worden vaak vergezeld met gezellige kroegentochten waarbij in elke tent het feest los barst. Nederlandse bars zijn Heineken House en The Flying Dutchman. Een andere leuke bar is Valhalla.

Winkelen

Het prijsniveau in de badplaatsen is vergelijkbaar met Nederland, echter de kleding is iets goedkoper dan in Nederland. Als je op zoek bent naar merkkleding, uiteraard niet echt, kom je hier uitstekend aan je trekken. De boulevard van Sunny Beach bestaat geheel uit strandtenten en kleine winkeltjes waar toeristische producten gekocht kunnen worden. In het centrum van Sunny Beach is daarnaast een groot winkelcentrum met allemaal kleine winkeltjes naast elkaar, vergelijkbaar met een bazaar. Sunny Beach heeft dan ook de beste mogelijkheden om te winkelen voor kleding, zonnebrillen, speelgoed, etc.

Cultuur

Als je voor de zonvakantie Bulgarjie naar de bekende badplaatsen gaat, dan zal je niet veel cultuur zien. De Bulgaarse cultuur is daar nog het best in de muziek te zien. De gekleurde danskleding in combinatie met Bulgaarse dansen maken deze folklore tot een uniek gezicht. Doordat het christendom aan de basis van de vorming van het land heeft gestaan zijn de 120 kloosters en ontelbare kerken nog steeds goed onderhouden. Een ander kenmerk van de cultuur is het schudden van het hoofd, want dat is exact andersom in vergelijking met de Westerse landen. Het hoofd knikken betekent namelijk nee en het hoofd schudden betekent ja. Dit kan tot hilarische taferelen leiden!

Zonvakanties Bulgarije

One thought on “Zonvakantie Bulgarije

Reacties zijn gesloten.