10 oktober 2013

Zonvakantie Augustus

Zonvakantie augustusDe zogeheten bouwvak vakantie ligt voor de meeste Nederlanders in juli en augustus. Dit is dan ook het hoogseizoen voor de toeristische bestemmingen en in deze periode zijn de temperaturen in Europa het hoogst. Je kunt dan niet alleen in het Middellandse Zeegebied van de zon genieten, maar ook in de centraal gelegen Europese landen als Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Voor een zonvakantie augustus kunt u in de volgende landen terecht:

  • Europa: Portugal, Spanje, Andorra, Frankrijk, Monaco, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Slovenie, Kroatië, Malta, Hongarije, Tsjechie, Griekenland, Bulgarije en Turkije
  • Noord-Afrika: Kaapverdië, Marokko, Tunesië en Egypte
  • Midden-Oosten: Cyprus en Israël
  • Caribisch gebied: Mauritius, Bahama’s, Barbados, Bonaire, Cuba, Curaçao, Mexico, Dominicaanse Republiek, Cuba, Puerto Rico en Sint Maarten

Europa zonvakantie augustus

Augustus is de drukste vakantiemaand in Europa, want dan hebben alle werkenden in Europa zomervakantie. Gelukkig zijn in deze maand veel landen beschikbaar voor een zonvakantie, waardoor er ook meer aanbod is voor zonvakanties. De dichtbij gelegen landen als Duitsland en Frankrijk zijn er populair voor een autovakantie, terwijl er ook in iets mindere mate Nederlanders met de auto naar Spanje, Italië en Kroatië gaan. De vakantielanden Portugal, Spanje, Griekenland en Turkije worden in de regel met het vliegtuig bezocht, want met deze grote afstanden is de auto als vervoersmiddel niet rendabel meer.

Zonvakantie Turkije AugustusTurkije:Temperatuur Turkije Augustus33 °C Zoek zonvakantie
Met een gemiddelde temperatuur van 33 °C in augustus op de meeste plekken is Turkije bij uitstek het zonvakantieland van Europa. De meeste hotels en resorts in Turkije maken gebruik van het all inclusive concept, waarmee het eten en drinken bij de reissom is inbegrepen. Daarnaast zijn de resorts over het algemeen erg luxe en nieuw aangelegd in vergelijking met de andere Europese landen.

Zonvakantie Griekenand AugustusGriekenland:Temperatuur Griekenland Augustus31 °C Zoek zonvakantie
Als je aan Griekenland denkt, denk je vaak aan de toeristische Griekse eilanden als Rhodos, Kreta, Kos en Corfu. Daarnaast zijn er nog veel meer kleinere eilanden die geheel op het toerisme gericht zijn. Elk eiland heeft weer zijn eigen kenmerken en is uniek, waardoor je meerdere jaren naar Griekenland kan gaan en toch nieuwe dingen kan zien. De gemiddelde temperatuur op Kreta bedraagt in augustus 31 °C.

Zonvakantie Portugal AugustusPortugal:Temperatuur Portugal Augustus27 °C Zoek zonvakantie
Portugal is echter meer dan alleen Algarve, want een aantal eilanden in de Atlantische Oceaan vallen ook onder het land Portugal. Denk dan aan de Azoren en Madeira. Deze eilanden zijn totaal niet vergelijkbaar met de Algarve, vanwege de rust en natuur. De Azoren liggen zelfs midden in de Atlantische Oceaan op 1.500 km van het vaste land van Portugal.

Hoge temperaturen in de Noord-Afrikaanse landen

Zonvakantie Tunesie AugustusTunesië:Temperatuur Tunesië Augustus32 °C Zoek zonvakantie
Tunesie is een echt Arabisch land, met Arabische markten en synagogen. De toeristen verblijven er echter vaak in luxe afgesloten resorts en genieten daar van de warme zon en witte stranden. De accommodaties die door de Nederlandse reisorganisatie worden aangeboden zijn van uitstekende kwaliteit. Deze liggen vaak in Monastir of aan Golf van Hammamet.

Zonvakantie Egypte AugustusEgypte:Temperatuur Egypte Augustus32 °C Zoek zonvakantie
Voor een zonvakantie augustus is Egypte een geweldige bestemming! De badplaatsen Hurghada en Sharm El Sheikh beschikken over luxueuze hotels, mooie zandstranden en een warm klimaat. Er is van alles te doen op de resorts, ook voor de kinderen, en voor de volwassenen zijn er mogelijkheden om te duiken of snorkelen. Vanuit Hurghada kunnen ook dagexcursies naar de piramiden van Gizeh en andere historische steden gemaakt worden.

Zonvakantie Eilat (Israël)

Zonvakantie Israel AugustusIsraël:Temperatuur Israël Augustus32 °C Zoek zonvakantie
Als je aan Israël denkt, denk je niet direct aan een zonvakantie. De bekende badplaats Eilat, gelegen in het zuiden van Israël, is een uitzondering want het grootste gedeelte van het jaar is het daar zonnig. Het ligt aan de Rode Zee en tegen de Egyptische grens aan. De badplaats ligt aan een lagune en beschikt over een haven. De unieke ligging zorgt voor een geweldig gezicht als de zonder onder de horizon verdwijnt.