10 oktober 2013

Zonvakantie April

Zonvakantie april

April is de maand waarin in Nederland de temperatuur begint te stijgen, maar is er nog steeds sprake van veel neerslag. Daarom zeggen wij ook wel: April doet wat ie wil. Voor de maand april begint het aanbod van zonvakanties ook in meer landen dan de voorgaande maanden op gang te komen en hoef je iets minder ver van huis te reizen. In april kun je een zonvakantie vieren in:

  • Europa: Turkije (zuiden), Griekenland (Rhodos), Tunesië, Canarische Eilanden, Spanje (zuiden)
  • Midden-Oosten: Cyprus en Verenigde Arabische Emiraten (Dubai)
  • Noord-Afrika: Gambia en Egypte
  • Zuid-Azië: Thailand en Sri Lanka
  • Centraal Amerika en Caribisch gebied: Mexico, Barbados, Cuba, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Bahama’s, Nederlandse Antillen, Aruba, Curaçao en Haïti

Zonvakantie april in Europa

In april zijn de eerste zonvakanties in Europa mogelijk, waardoor je minder lang hoeft te vliegen of zelfs met de auto zou kunnen gaan. Helaas is heel Europa dan nog niet zonnig, maar in een aantal gebieden kan je al wel een zonvakantie april boeken.

Zonvakantie Turkije AprilTurkije:Temperatuur Turkije April21 °C Zoek zonvakantie
In Turkije begint in april de temperatuur op te lopen tot een gemiddelde temperatuur van 21 graden in het Zuiden. Dit geldt voor alle bekende badplaatsen, van Marmaris in het zuid-westen tot en met Alanya in het zuiden. In deze maanden zijn goedkope ultra all inclusive vakanties te boeken naar Lara Beach, een hotelwijk van Antalya, waar immens grote luxe resorts zijn gevestigd. Ideaal voor een zonvakantie.

Zonvakantie Griekenland AprilGriekenland (Rhodos):Temperatuur Griekenland April21 °C Zoek zonvakantie
Ook in de zuidelijke eilanden van Griekenland begint de zon in april te schijnen. Let wel, tussen de verschillende Griekse eilanden varieert de temperatuur wel een aantal graden. In Rhodos is de gemiddelde temperatuur in april 21 graden en in Kreta is dat bijvoorbeeld 19 graden. Rhodos ligt vlak voor de Turkse kust, waardoor de temperaturen aldaar het best met Turkije vergeleken kunnen worden.

Zonvakantie april in andere gebieden

Voor een zonvakantie in andere gebieden verwijzen wij naar de bestemmingen voor een zonvakantie maart. Dit zijn met name de landen die rond de evenaar liggen en daardoor het gehele jaar door een tropisch warm klimaat hebben. Als je per se op zoek bent naar een zonvakantie kan je in april ook dichter bij huis terecht en hoef je minder lang te vliegen.