7 januari 2013

Populaire zonvakanties

Populaire zonvakanties Wat is de meest populaire zonvakantie? Nederlanders houden van warm weer, liggen aan het strand en zo min mogelijk doen, maar waar kan dat het best? Een goede zonvakantie moet aan een aantal vereisten voldoen:

  • Goed klimaat (weinig regen en veel zon)
  • Een lekker strand
  • Kwalitatieve accommodaties
  • Mogelijkheden tot all inclusive

Egypte

De meest populaire vakantiesteden van Egypte aan zee zijn Hurghada en Sharm el Sheikh. Beide steden zijn omringd door woestijn en behalve de resorts valt er niet veel te doen. Het best kun je een all inclusive zonvakantie bij een groot resort boeken zodat je niet buiten het resort hoeft te komen. Egypte is uitstekend geprijsd voor een kwalitatieve zonvakantie en behoort tot de populaire zonvakanties.

Turkije

De meest populaire vakantiesteden aan de kust van Turkije zijn Bodrum, Marmaris, Kemer, Antalya (Lara Beach), Side en Alanya. De Turkse kust kenmerkt zich door hoge temperaturen en goede zandstranden. De afgelopen 10 jaar zijn ontelbaar veel hotels gebouwd die vaak van de all inclusive formule gebruik maken en 4 tot 5 sterren hebben. Veel Nederlanders gaan naar Marmaris, Antalya, Side en Alanya. Turkije is goed geprijsd voor een kwalitatieve zonvakantie, waardoor de Turkse bestemmingen bovenaan staan bij de populaire zonvakanties.

Spanje

De meest populaire vakantiesteden aan de kust van Spanje zijn Barcelona, Salou, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Calella en Blanes. Het Middelandse zeeklimaat zorgt voor lagere temperaturen dan in Egypte en Turkije en voor meer neerslag. In Spanje kan het dus ook voorkomen dat je een weekje slecht weer hebt. De genoemde steden zijn redelijk verouderd en er worden weinig hotels nieuw gebouwd. Ook worden de steden in de schoolvakanties overspoeld door Nederlandse scholieren en studenten.

Populaire zonvakanties vergelijken

Wil jij een zonvakantie boeken naar Egypte, Turkije of Spanje, maar wil je ook nog eens de laagste prijs hebben? Dan is het nuttig om de populaire zonvakanties te vergelijken bij verschillende reisorganisatie als Corendon. Corendon is een specialist in reizen naar Turkije en heeft zelfs eigen vliegtuigen die van Nederland naar Turkije vliegen. Hierdoor kan het de kosten van de complete vakantie laag houden en daar zal je dan ook de laagste prijzen vinden.