7 januari 2013

Goedkope zonvakantie

Goedkope zonvakantieVeel Nederlanders gaan jaarlijks op het internet weer op jacht naar een goedkope zonvakantie. Wij hebben een aantal tips om een goedkope zonvakantie te vinden:

  • Kies een land
  • Kies een vakantiestad
  • Kies een accomodatie
  • Vergelijk prijzen

Kies een land

Om een goedkoop land voor een zonvakantie te vinden moet je rekening houden met het prijspeil in een land. In de goedkope landen zijn de hotels goedkoper, maar is het ook het dagelijkse leven goedkoper. Goedkope landen om een zonvakantie in het hoogseizoen te houden zijn Bulgarije, Macedonië en Turkije. Landen als Egypte, Spanje, Griekenland, Tunesië, Cyprus en Italië volgen daarna. Een land als Frankrijk, de Canarische eilanden en andere Spaanse eilanden als Ibiza zijn duur en kwalificeren dus absoluut niet voor een goedkope zonvakantie.

Kies een vakantiestad

Bepaalde vakantiesteden zijn duurder dan andere vakantiesteden. De ligging en exclusiviteit van een vakantiestad kan bepalend voor de prijs zijn. Een voorbeeld zijn de Spaanse vakantiesteden, waar een accommodatie in Lloret de Mar duurder is dan een accommodatie in Calella of Malgrat de Mar.

Kies een accommodatie

Bepaalde accommodaties zijn duurder dan andere accommodaties. Besef dus goed wat je in een zonvakantie zoekt en of het belangrijk is om in of buiten een vakantiestad een accommodatie te boeken. De stelregel is dat hoe verder de accommodatie van de vakantiestad ligt, hoe goedkoper de accommodatie is. Houdt er dan rekening mee dat je meer reistijd hebt om in de vakantiestad te komen en dat dit ook kosten met zich meebrengt.

Goedkope zonvakantie vergelijken

Als je de keuze hebt gemaakt is het zaak de accommodatie bij meerdere reisorganisaties te vergelijken. Let daarbij op op welke tijden je zal gaan vliegen, welke vertrekdag en met welke luchtvaartmaatschappij je zal gaan vliegen voor die prijs. Zo kan je een afgewogen beslissing maken welke accommodatie je zal gaan kiezen. Zelf geven wij er altijd de voorkeur aan om een reis te boeken bij een grote reisorganisatie als de prijs nagenoeg niet afwijkt.